Midsommarhelg and so on

Midsommarhelgen var t.o.m bättre än förväntat! Den innehöll klarblå himmel, strålande sol, Karön, midsommarbuffé (ja jag åt), middag hos Stellans föräldrar med hela Stellans familj, grillning och midsommarmiddag ute i solen. Lovely!

Ronneby Brunn med spa och massage + lunch.

Inte gått ner nåt i vikt, men har som sagt ätit tre gånger i helgen (lyxhelg på alla sätt och vis!).

Idag har jag jobbat till två, sen hämtade Elin mig, åkte hem till Alvesta, hämtade Liten på dagis, åkte ut till Svanebro i ett par timmar och solade och badade! Årets första dopp för min del :) Alva var i vattnet i två timmar och blev såå ledsen när vi skulle åka hem att hon skrek tills hon somnade...

Ny dag nya tag!

I morse blev jag stormad utav Elin, som spenderat natten i Alvesta. Hoppas det går bra på jobbet idag, för igår gick det skitbra! Vi har tagit en lugn morgon och gjort oss fina, strukit kläder, båda bär klänning och är väldigt feminina ;)

 

Aja rimmet gick inte bra idag känner jag så jag hoppar väl det, jobb som sagt och sedan hämtar mamma upp mig för en helg i Ronneby med massage på Ronneby brunn inkluderat!

Dagens morgonvikt: 71.8 (+-0)


Mer rim..

Jag vet inte om ni uppskattar mina och Carolins rim, i så fall får ni kommentera nåt i stil med "ni suger".. eller om ni tycker vi är grymma, så får ni väl skriva det ;)


Till Carolin från mig: Du är så fin att vatten blir till vin. I dina fina mössa, i ditt fina hår, det är nästan så jag fäller en liten tår. Dina ögon som denna dag sprudlade av lycka, så ska det alltid vara kan jag tycka. Klänningen var en dröm, jag hoppas att du fick mycket beröm! Jag hoppas att du hade en fantastisk kväll, du är helt sensationell. Att få vara din vän betyder allt i världen, jag är glad att jag får vara med på färden ♥

Till mig från Carolin: Jag är din prins & du min prinsessa, vår kärlek behöver man aldrig stressa. Kärlek utan krav, stor som ett helt hav. Med dig vid min sida vill jag leva livet, aldrig ta dig för givet. Älska dig till livet tar slut, under tiden bara glädjetjut. Jag älskar dig hur mycket du vill, och lite till ♥

Till Carolin från mig: Jag är så glad att du är min vän, du är långt bättre än världens alla män. När min himmel är grå finner du alltid ett sätt att göra den blå, när solen gömmer sig bakom ett moln så tråkig, visar du alltid att världen ändå inte är så pjåkig. Att vilja finnas vid din sida tills tiden tar slut, det är inget svårt beslut. Att få vara med dig i alla väder, gör livets promenad lätt som en fjäder!

Livet kan ibland vara en dans på rosor, men alla rosor har sin törn. Då kan det kanske hjälpa att vila en stund på mitt soffhörn. Där har du spenderat många kvällar, nätter och dagar - och du vet att du där får sitta närhelst du behagar. Du vet att du alltid är välkommen hem till mig, dörren står alltid öppen för dig!

Du är älskad som få utav min mamma, och jag vet att du känner detsamma. Du spelar en stor roll i min familj och jag hoppas du hos oss känner dig trygg, vi håller alltid om din rygg! Jag står alltid bakom dig i allt du gör, förmodligen för att du är en sådan charmör. Vi älskar dig alla från djupet av vårt hjärta, och vi finns alltid här oavsett vem som orsakar dig smärta ♥
Jag tror inte ni förstår hur kul och mysigt vi har när vi sitter och rimmar, det är för tillfället den tidpunkten på dagen jag ser mest fram emot, att se ett nytt rim ifrån Carolin och få rimma ihop en liten text tillbaka :D

Nå, suger vi eller duger vi? :D

Jag är din prins & du min prinsessa, vår kärlek behöver man aldrig stressa. Kärlek utan krav, stor som ett helt hav. Med dig vid min sida vill jag leva livet, aldrig ta dig för givet. Älska dig till livet tar slut, under tiden bara glädjetjut. Jag älskar dig hur mycket du vill, och lite till ♥


Lite piggare

Har vaknat till nu, och jag måste säga att huvudvärken är nästan helt borta :) Sömn är bästa läkemedlet helt klart!

Dagens "morgon"vikt: 71.8 (-0.8)
Att jag gått ner 1 kg på två dagar beror nog på att jag vägde mig så himla sent idag. Med morgonvikt menar jag när kroppen är helt tom, inte druckit inte ätit eller så. Och idag blev det vid två.. istället för sju. Så det förvånar mig inte om jag gått upp några hekto imorgon :)

Inget jobb idag

Vaknade upp med världens huvudvärk, så kan inte ta mig in och jobba idag tyvärr :( Det är 500~ som faller bort på lönen men det funkar inte att sitta i 6 timmar framför en skärm och prata i telefon när man har huvudvärk, det går bara inte, tro mig jag har försökt!

Kanske är det för lite sömn senaste nätterna som orsakar huvudvärken? Har i alla fall tagit tabletter nu så ska försöka sova bort det onda.

Jag som skulle åka till stan med Carolin och allt, skulle inte ens behöva ta bussen..

I rimmartagen

Rimmade ju till Hanna tidigt i morse (eller inatt?) som jag visade tidigare.. men min beztiz Carolin var lite nere och som kommentar på det här inlägget i hennes blogg, skrev jag ett långt rim som hon tydligen uppskattade väldigt mycket och skrev ett helt inlägg om..

Nu har hon även svarat på mitt rim med ett eget rim :D

Från mig till Carolin:
Carolin min fina. Du är allt jag behöver och lite till. Du vet att du kan ringa mig när du vill. Är du ensam hemma eller med tio folk omkring dig, känner du för det så bara ring mig! Jag kommer alltid alltid att svara, oavsett om jag är i tvättstugan eller på en gala. Vad du än behöver så finns jag här, eller möjligtvis där - där du är. Vare sig du är borta eller hemma, att ringa kostar inte ens en femma. Och du vet att när jag betalat mitt abbonemang, då ringer jag dig tills du mår finemang!

Att älska dig är bland det bästa jag vet, du är ju min syster, jag vet att du vet det.

Alla fina smeknamn vi under tiden tillsammans hittat på, ja de är alldeles för många och interna för att andra ska förstå. Fyffi från syfilis, Cattis från Catrin, utifrån kan vi kanske verka vara fula små svin? Vi super som ingen annan, ingen kan nå upp till vår nivå, vi vet att de försöker men det går inte ändå.

Sen det här med att backa en bil - du gör det snart med klass och stil. Och när du lyckas med det, då ska du rusa in på Nordslunds i dina snyggaste kläder och berätta - jag är grym, jag klarar det i sol och regn, ja jag är grym i alla väder!

Och det gäller ju inte bara bilen, du är grym och du har stilen. Du är en riktig entertainer, du är för mig en riktigt gainer. När jag mår dåligt eller är ledsen - då tvingar du på mig värsta dressen och drar sedan med mig på festen. Vi vet båda två att vi alltid har kul ihop, vare sig vi tränar, facebookar eller åker båt i många knop (även om vi inte testat det ännu, dags i sommar kanske?).

Med detta alldeles för långa rim ville jag bara säga att jag är för alltid din <3(Carolin har backparkerat sin bil)

Från Carolin till mig:

Emelie min Emelie, utan dig vore jag ett vrak, nästan som ett slitet kebabhak. Med dig jag delar glädje och sorg, för dig skulle jag gå naken på ett torg. När jag är depp, ja då får du mig alltid pepp! Tillsammans är vi oslagabara, ja nästan helt underbara!

För dig skulle jag gå genom eld och vatten, tillochmed kliva på den stackars katten. Som du sa; allt är internt & stört, ingenting mellan oss är skört.

Du är den finaste jag vet, tillochmed med mascara-klet. Jag ska slipa på min backning och bli bäst och då ska jag ställa till med fest! Du är min hedersgäst, men ta inte med någon äcklig häst. Det där med djur har aldrig vart min grej, vilken tur att just du blev min tjej! Du är som min alldeles egna katt, en liten vidrig skatt!

Det jag vill säga med allt trams & flams, är att du min fina Emeliten är den bästa skiten!(Tar bort maskara-klet)

Bra dag

Trots att jag missade min buss i morse så har dagen ändå varit bra. Det gick helt okej på jobbet, fick flyt efter tolv och sånt gör att humöret hoppar upp ett par nivåer. Efter jobbet åkte jag inom stan och skulle byta en tunika på Gina Tricot (för den jag köpte är ful, fattar inte varför jag köpte den?) men hittade inget så får kika senare i veckan eller nästa vecka. När jag var färdig där tänkte jag iaf gå inom Carolin som har ansvaret för frisörsalongen ett par veckor då ägarna är iväg. Hon hade precis gått ut för att röka så vi satt och njöt i solen medan hon väntade på sin sista kund. Jag sprang iväg till Bikbok och köpte världens skönaste mjukisbrallor (att ha när jag tränar.. och är hemma.. helst vill jag bo i dem alltid, förutom på jobbet..). Gick tillbaka till Carolin som snabbt klippte färdigt sin kund, sen åkte vi efter lite ärenden, hem.

Åt en halv shake och skulle ta cykeln till gymmet. För att inse att jag tog cykeln till stationen i morse när jag skulle ta den andra bussen.. Så det var bara att traska iväg till station och hämta cykeln och sedan cykla iväg mot gymmet :) Blev ett lugnt skönt pass med crosstrainer, cykel (haha, en sån som finns på gymmet alltså) och löpbandet (som jag går på för att varva ner i slutet av passet). Sedan cykla hem och nu ska jag slänga i mig en halv shake till :)

Långt tråkigt inlägg insåg jag nu.. men men, sånt som händer. Ingen som tvingar er att läsa ;)

GODNATT mina kära!

Till min fina Hanna Bengtsson på födelsedagen

Baby H. Hoppas du får en awesome dag, nu är du lika gammal som jag. Kanske ska du supa och svära, men låt inga killar komma nära! Var aktsam och klok, men sitt inte hemma och läs en bok. Det vore trist, hoppas du snart är frisk. Må näsan din slutat vara en börda, snart måtte tequilan flöda! Ta hand om dig min vän, vi ses snart igen

Det här med mina sömnproblem

Det är ju så att jag haft sömnproblem i närmare ett år nu.. och jag måste säga att de är nästan helt borta. Jag tror det är dels tack vare att skolan är slut = nattångesten är borta, och dieten.

Tack vare dieten är jag pigg om morgnarna och trött om kvällarna. Förra veckan, när jag hade Lilla, somnade jag mellan 20-22 nästan varje dag och det var så otroligt skönt, hoppas verkligen det håller i sig! Söndagssömnproblemen kommer ju av att man (läs: jag) alltid är uppe alldeles för länge om helgerna, två kvällar i rad = svårt att somna på söndagen :)

Dagens morgonvikt: 72.6 (-0.2)

Missade bussen.. såklart

Somnade långt efter två inatt.. gick upp i tid dock och var färdig i tid, dock snörade jag på mig skorna något för sakta och sedan gick jag något för sakta till bussen så jag missade den (TYYYYPIIISKT!!). Ska ta den sena bussen som är i Växjö 9.45 (alltså missar jag anslutningsbussen med 2 minuter) men jag hoppar av två hållplatser innan stationen och åker med Adéle till jobbet. Det blir knappt om tid men de brukar hinna så då hinner väl jag med :)


Söndagssömnproblemet

Åh jag blir galen. Att man aldrig kan somna i tid på söndagar?! Om jag ska vara pigg på jobbet måste jag somna senast 21 (ja det låter knäppt men det är sant). Nu är klockan snart ett och jag kan inte somna :( Och det är ju såhär varje söndag!!

Imorgon går bussen från Alvesta 08.17, börjar jobba 10.00, slutar jobba 16.30, är hemma omkring 17.45, äta en shake, träna, eventuellt möta upp Anna för en prommis, tur är väl i alla fall att jag imorgon kommer däcka så fort jag lägger huvudet på kudden. Jag siktar på 20.00..

(Behöver jag förresten nämna hur vansinnig man blir på sommarbusstiderna??! Herregud med bil tar det 20 minuter till jobbet, men bussarna går så uselt att jag måste gå hemifrån senast tio över åtta på morgonen och är inte hemma förrän kvart i sex på kvällen, fastän jag jobbar tio till halv fem!! GALEN ÄR ORDET!!)

Nytt

Nytt för idag är två saker:

- Ny bloggdesign (eller i alla fall färger). Vad tycker ni? :)
Har även lagt till en bloglovin'-ikon, klicka på den för att prenumerera på min blogg!

- Nytt busskort "sommarlovskortet" som gäller i hela länet 20 juni - 20 augusti. Det var bättre förra året dock, när det gällde 3 månader framåt från datumet man köpte det, vilket gjorde att mitt höll in i september och det hade jag definitivt behövt i år med :/ Men men what do to, åker ju 4 bussar om dagen så har inte mycket till val än att skaffa det billigaste jag kan få tag på!


En vecka senare..

.. har kommit igång på jobbet nu och det går inte lika bra som förra året, men än så överlever jag.

Dieten går bara bra, bättre än jag trodde faktiskt, har inte tröttnat på pulvret än iaf :) Har gått ned 2.2 kg (väger nu 72.8 = bmi 29.2), satsar på 2.5 den här veckan! Ska även försöka hinna med att träna 4 gånger, blev tyvärr bara en gång den här veckan då jag har haft Alva och det har varit mycket annat omkring. Både jag och Alva har klippt oss för övrigt :)

Hade mys-och-skratt-kväll med Hanna i fredags, som stannade natten och sedan gick upp tidigt för att åka till Hässleholm och jobba :P Oscar var också här på fredagkvällen och ja, det var en mycket trevlig kväll!

Satsar stenhårt den här veckan nu, blir mycket omkring, övernattning hos Elin osv, men jag satsar som sagt på 2.5 kg!!


Jag bygger om

Jag bygger om. Inte mitt rum, inte min personlighet, men i princip allt annat.

- Jobb
Imorgon är det måndagen den 14e juni. Dagen då jag på riktigt tar steget in i vuxenlivet. Jag börjar jobba. Avant Marketing heter stället och jag sommarjobbade där förra sommaren också, men i år har jag ingen skola att återvända till i augusti.

Jag kommer jobba ungefär 60%. De veckorna jag har Alva kommer jag att jobba 1 pass, 10 - 14, och de veckorna jag inte har Alva kommer jag att jobba 1½ pass, 10 - 16.30. Jag kommer att ha 4 veckors semester i juli/augusti.

- Diet
Idag, söndagen den 13e juni, började jag med min diet. Pulverdiet. Jag vet vad många tänker nu; "Pulver? Är hon inte riktigt klok? Det funkar aldrig, man går bara upp i vikt igen efteråt". Men inte jag. Jag ska klara detta. Jag har läst på massor om det innan jag började, jag är mentalt förberedd och jävrigt taggad! Motivationen är på topp och psyket är starkt.

För det första kan jag tala om att det smakar faktiskt riktigt gott. Jag har chokladsmak, och den smakar inte alls så otäckt som jag trodde att alla pulverdieter gör. Jag kommer i 3 veckor dricka 4 shakes om dagen och 2-3 liter vatten. 1-2 frukter går också bra, det kommer sakta ned viktnedgången något men det är okej. Sedan kommer stabiliseringsfasen, då man i 1-2 veckor byter ut en shake mot ett mål mat, sedan en shake till mot mat i 1-2 veckor, och fortsätter så tills man bytt ut alla shakesen till mat (nyttig mat, självklart). Detta tar alltså 5-8 veckor, bara stabiliseringsfasen. Eftersom man tar tid på sig och inte avslutar tvärt, tror jag verkligen att detta kommer gå vägen. Jag hejar på mig! Jag börjar idag på 75,0 kg till ca 158 cm, vilket ger ett BMI på 30, vilket räknas som gravt överviktig/gränsar till fetma.

Mitt stora mål med dieten (och träning såklart!) är att jag ska vara normalviktig, helst ligga på under 60 kg, när vi åker till Egypten i december! (Det betyder 16 kg på 6 månader)

- Träning
Jag har träningskort på ATC, Alvesta Träningcenter, och från och med nu går jag hårt in för träningen. Minst 2 gånger i veckan, helst 3 är mitt mål. Det är pga att jag behöver träna, som jag slutar tidigt på jobbet även de veckor jag inte har Alva.

- Körkort
Innan året är slut ska jag ha körkort. That's it. Finns inga andra alternativ.

Vilken kväll det var!

Hela dagen har jag tittat på massa bilder från festen igår.. massor av härliga bilder!

Här kommer en på mig och Sara :) Jag förstår om det blir långtråkigt för er som inte känner mig att titta på bilder på mig och mina vänner..

Sista studentfesten

Studenten var självklart awesome awesome awesome, skulle vilja göra om den dagen igen!!

Igår var det sista studentfesten som höll till på Oléo, det var skitkul och mycket folk! :D Här är bästa bilden från kvällen, jag och min kära Hanna :)


2 bilder från balen

Det finns huuur mycket bilder som helst från både balen och studenten, på facebook. Kommer att komma upp bilder lite då och då här på bloggen :)


Jag och min fru Carolin på röda mattan


Trion! Mina käraste, Hanna och Oscar. Big love <3

1 DAG KVAR!

Nedräkningen har nästan nått sitt mål.. om 15 timmar sitter jag hos min klasskompis tillsammans med klasskompisarna och äter champagnefrukost, därefter sätter hela studentdagen igång ordentligt! Helt galet!

Stockholmssläkten har nu tagit sig ner allihopa, eller ja om ca 45 minuter i alla fall. Lokalen studentade vi till ordentligt igår, allt är färdigt för ordentligt drag!

Enda problemet just nu är biljett till studentfesten på kvällen. Problemet är att jag inte har någon. Så jag skulle köpa idag på Elite Statshotell, kom dit 14.15, de började säljas 14.00. De var helt slutsålda när jag kom. Helt galet att de sålde slut på mindre än en kvart! Så nu försöker jag få någon (som inte tar studenten men tänkte gå på studentfesten ändå) att sälja sin biljett, tycker ändå att studenterna borde ha förtur på biljetter till sin egna student!

Så önska mig lycka till att finna en :D

EDIT: Vädret ska för övrigt vara uppehåll hela dagen med chans till sol! Det klarnar upp till kvällen ute i Kvarnamåla men tyvärr kommer det regna i Växjö . På kvällen alltså. Känns okej, så länge det inte regnar när vi springer ut eller åker flak!

Bilder kommer snart

Bilder från studentbalen kommer så fort jag fått dem i original, blir ingen bra kvalitet om man kopierar från facebook :)


Idag har jag och Alva minsann haft en toppendag i solen. Vi gick till hennes favoritlekplats och lekte ett bra tag och sen kom hennes faster Karro och kusin Emilia och så gick vi till glassbomben och de fick både glass och slushice! Sen följde lillan med dem hem ett par timmar, medan jag och mamma åkte ut till Grimslöv för att köpa nya bhar till mig (har en dum stor storlek som inte finns på Lindex/H&M osv).

Hittade en som är jättebra, och en som är magisk. Den som är jättebra inhandlades i svart (549:-) och den magiska är... magisk. Jag vill aldrig ta av mig den. Den är helt axelbandslös och den ger mer pushup än alla pushupbhar jag testat.. Den sitter där den sitter utan axelbanden! Även den kostade 549 kr och det var mamma som betalade för båda. Hon vet att jag är tacksam :) Dock blev hon väldigt avundsjuk för hon vill också ha en axelbandslös som sitter bra, men denna görs bara i D och uppåt hehe.


RSS 2.0