Första praktikdagen!


Idag var min första dag på praktikplatsen ,Hem (uttalas Komma hem) i Tegnérgallerian. Trivs jättebra redan och tror att detta året kommer gå finfint :D

Efter praktiken fick jag en sms-avisering om att min kamera anlänt, så passade på att hämta ut den innan jag gick hem. Laddade batteriet (tog bara 90 minuter att fulladda när det var helt urladdat) och suttit och lekt lite med den ikväll (love it).



Skulle koka ägg förut samtidigt som jag pratade med Nilla i telefon. Ställde äggklockan (för jag har en tendens att annars glömma bort tiden) och när den pep la jag och Nilla på. Sen ringde jag pappa. Och efter typ 15 minuters prat med honom kommer jag ihåg äggen. Jag la alltså på med Nilla för att äta äggen, men glömde bort dem på 2 sekunder och stod sedan och tittade på dem i tio minuter medan jag pratade med fadern, innan jag kom på att jag måste stänga av plattan?! . blåst blondin

Heeelg


Vart dålig uppdatering här men får skylla på att det varit helg :)

I fredags jobbade jag 10-15, sen åkte jag hem och myste och busade med Alva hela kvällen. Igår vart det ju lördag och då myste vi och busade, och sen vid sju kom Björn och hälsade på. Mamma hade gjort vildsvinsstek med kantarellstuvning och rödvinssås, men jag åt kycklig för jag gillar inte vildsvin (och ja, pappa, jag har smakat) :D

Kollade på Slumdog Millionaire, det var bara jag som hade sett den men den är grymt bra :)

Kojan kom hit och var fin en liten stund. Sen somnade vi alla :)

Alva blir hämtad mellan ett och två sen, så då ska jag och Kojan till IKEA en runda.



Foto: Adéle Siljemark
Redigering: Jag

Kramp

Inatt fick jag världens kramp i högra vaden. Det gick över efter ett tag men så när jag vaknade i morse hade jag megaont fortfarande. Skulle upp och göra välling, haltade till köket och kunde knappt stå på benet öht.

Så idag blev det varken Matte B eller dagis, för jag bara haltar och har ont :/

Ändå en bra dag, smulan är glad och pigg och luktar gott (stoppade henne i badet en stund), jag har fixat med räkningarna och massa stuff så känner mig ändå rätt nöjd.

Posshaj

Nikon d60


Sedan Adéle fick sin systemkamera har jag också velat ha en. Har funderat ett tag och kollat olika kameror och priser, och märkt att den jag gillar bäst är den som Adéle har. Så nu har jag beställt den :D

Den kommer i nästa vecka så nu blir det ett par veckor där jag fotar allt, hela tiden... men hur annars ska man lära sig :)

Lite bilder som Adéle tagit med sin Nikon D60 (jag lägger bara upp de svartvita nu för de är mina favoriter för tillfället):








(förutom bra fotografier så är ju skönheten på bilden något man kan välja att kika på om man är mindre intresserad av foto ;)

Student 2010


Idag var vi på mössprovning och klädprovning med ABC-gruppen. Så nu har vi beställt våra studentmössor, studentkläder, champagneglas, visselpipor, tutor och årsbok! Livet är underbart :)

Känns verkligen att studenten närmar sig nu. Vi har haft klassråd om vad vi ska klä ut oss på skolfotot, vart vi ska åka på klassresa och var vi ska ha vår champagnefrukost. Just nu har vi rast, flera som sitter och kollar balklänningar :)

Löööön


Fått lönen idag, känns underbart med lite extra pengar på kontot :)


Har första svenska C lektionen nu, känns tyvärr inte särskilt bra. Har lite svårt för läraren, så då blir det inte så roligt.. Gick upp klockan fem idag med, så har nickat till lite då och då på lektionen..

Grattis till lägenheten Kojan :)


97 & 78


Blev en runda på Liseberg, ganska mycket kö tyvärr så blev bara de viktigaste karusellerna :)
Spelade på Toblerone och Kexchoklad.. Louise körde på nr 97, vann en kexchoklad. Jag spelade på nr 78, vann en kexchoklad. Jag överger aldrig 78 från och med nu :)

Två små nöjda blondiner vandrade tillbaka till hotellet, bytte kläder och sen blev det lite middag klockan halv tolv, fisksoppa <3

Igår blev det megahotellfrukost, sen en runda på Avenyn. Jag hade bara ett mål, Rut m.fl. Blev en lång svart stickad sak. Mamma och Louise shoppade dock loss för över 1000:- ... Sen blev det Stadium, mamma behövde nya solglasögon. Jag kom visst ut med ett par jag med. Sen sista affären (vi var trötta och orkade inte gå mer) blev Johanssons, en skobutik. Kom ut med världens finaste ankelboots, love them! Blev såklart även en runda med Paddan, haha :)

Sen hotellet igen, hämta våra väskor (och 4 kg kexchoklad) sen blev det hemåt :)



Nu sitter jag i skolan, haft lunch. På morgonen hade vi genomgång av Samhällskunskapen och nu ska vi ha Religion. Sen blir det hem och hämta Alva på dagis och hem och kolla Bolt (hunden alltså) :D

Göteborg

Det blev en galen kväll igår, crazy I say!
Hade fruktansvärt roligt heela kvällen :)

Nu befinner jag mig i Göteborg i ett rum på 14e våningen i Gothia Towers, mamma parkerar bilen. Vi ska snart ta och äta lite lunch och sedan bege oss mot Liseberg. Blev en heeeel del alkohol igår så får hoppas att jag inte mår illa i bergodalbanan :D

Adéle jag älskar dig.


Första dagen på sista året


Första skoldagen blev ungefär exakt precis som jag trodde. Vi träffade klassen, lite kramar här lite kramar där, extra högljutt på första lektionen. Genomgång av schema, kurser och poäng. Genomgång av projektarbetet (the big thing this year) och börja jobba på projektplanen.
Det kommer bli ett bra år.

Bästa grejen på hela dagen var såklart att vi fick tillbaka våra älskade datorer. Varit utan den hela sommaren och nu äntligen äntligen har jag fått den tillbaka! Världens bästa dator :)

Efter skolan åkte jag och jobbade till sju, hemma först vid åtta. Gick helt okej idag :)

Kojan är här och hon har ångest.

Sista dagen på sista sommarlovet


Ligger hemma med världens huvudvärk och kollar på film.

Tänk att detta är sista dagen på mitt sista sommarlov, galet!

Har stora förhoppningar inför studentåret, det kommer bli mycket fest och party, men också mycket plugg och praktik. Ska verkligen ta och jobba upp betygen detta året, det är trots allt bara skola tre dagar i veckan och sedan praktik två dagar. Dock ska jag få ihop det med Alva, jobb och träning, det blir ett tufft år men förhoppningsvis det bästa året :)

Senare ikväll kommer Carolin hit och klipper och färgar mitt hår och så ska vi ha ångest ihop ett par timmar!


Mardrömspaket


Fick en sms-avisering idag om att mina grejer från H&M har kommit. Till Time på Storgatan. Och jag får hämta det efter klockan 17.00. Om jag får ett sms vid 12 om att mitt paket ligger där och väntar på mig, varför får jag då inte hämta det förrän kl 17? Mycket konstigt.

På vägen dit går jag in på bokhandeln och köper en kalender, som läggs i en påse, och smart nog lägger jag även ner mobil och plånbok i denna lilla påse. Väl nere på Time får jag syn på det största H&M-paket jag nånsin sett. Jag frågar om jag kan få det i en stor påse så jag kan bära hem det. Hon säger att hon inte har någon påse som passar, sen föreslår hon en svart sopsäck. Jag tackar nej, testlyfter paketet och inser att jag kan bära det hem utan problem.

Dock var det lite krångligt, jag har ju då både mitt enorma paket, plus denna lilla proppfulla påse att bära. Med 50 meter kvar hem (efter att flera gånger tagit nytt grepp om både påse och paket) kommer jag på att jag kan ju faktiskt lägga den lilla proppfulla påsen på det enorma platta paketet och kan därmed ta en bra grepp om paketet. Vassaste kniven i lådan..


Mardrömspaketet (som dock inte ser så stort ut på bilden)

Vi kör igen


Hej här kommer segertåget
rullar in som technodromen
tryck på play du sätter på den
dansar som på,
ähh vi kör igen.

Nya bloggen, får se hur länge den stannar :)


RSS 2.0